Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

 

Cadrele medicale de la Spitalul de Urgenţă din Piatra Neamţ, aproape de grevă generală

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ ameninţă cu greva generală după ce, din cauza schimbărilor politice, care au tot avut loc la şefia instituţiei, unitatea medicală s-a ales cu datorii uriaşe. Angajaţii nu şi-au luat tichetele, iar bolnavii sunt nevoiţi să vină cu medicamente de acasa.

Medicii strâng deja semnături pentru organizarea protestului.

Ioan Lazăr a fost numit director al Spitalului Judeţean Neamţ, însă când abia începeau să se mai aşeze lucrurile, interimatul managerului a trecut şi nu s-a organizat concurs pe postul de conducere.

Mandatul acestuia a fost prelungit pentru puţin timp, apoi când preşedintele Consiliului Judeţean era plecat din ţară, a fost numit un alt director şi anume George Bararu.

Şi acesta a ocupat scaunul de şef al spitalului doar o zi, când  Lazăr a revenit la şefie.

Au fost nenumărate contestaţii, s-a făcut rocadă, dr. Lazăr devenind director medical, iar adjunctul său, doctorul Alexandru Juncu devenind director plin. Apoi, însă, preşedintele CJ a fost somat de Prefectură să facă noi numiri. Lucru care nu s-a întâmplat, iar o nouă şedinţă a adus, evident, un nou scandal.

Astfel, spitalul a avut în nu mai puţin de trei ani, sapte directori, iar acest lucru nu a făcut decât sa ducă unitatea medicală tot mai aproape de haos. Aşa se face că spitalul a pierdut clasificarea în faţa Spitalului din Bacău.

Lăsați un comentariu

*