Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

Botoşani: Fost funcţionar APIA, condamnat pentru corupţie

Fratele acesteia, Petrică Zaharii, a primit şi el un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani.

Cei doi au fost condamnaţi după ce au falsificat nişte documente pentru a-şi ajuta membrii familiei să obţină subvenţii de peste 20.000 de lei pentru 14 hectare din păşunea comunală a Corlăteniului.

Dosarul a făcut obiectul unor investigaţii efectuate de către procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava şi cei ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi.

Cercetările au început în vara lui 2009 când reprezentanţii Primăriei Corlăteni au constatat că Petrică Zaharii a primit subvenţie pentru un teren care aparţinea comunei. Bărbatul a solicitat şi primit în 2007 şi 2008 un sprijin în valoare de peste 20.000 de lei, sumă aferentă pentru păşune, dar şi pentru alte 36 de hectare. După ce s-a constatat că dosarul de subvenţie a fost gestionat de sora bărbatului, salariată pe atunci la Centrul Local Dorohoi al APIA, instituţia a deschis o anchetă internă.

Totodată, Primăria Corlăteni a trimis o adresă către APIA prin care se preciza că „suprafaţa de 18,5 hectare de păşune aflată în proprietatea Consiliului Local nu a fost dată spre utilizare niciunei persoane”.

Lăsați un comentariu

*