Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

 

Spitalul Bacau, obligat sa plateasca peste 500.000 de euro unui pacient infestat cu stafilococ auriu, ramas infirm pe viata

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau este obligat de magistratii Tribunalului Bacau sa plateasca despagubiri in valoarea de peste 500.000 de euro unui pacient infestat cu stafilococ auriu, ramas infirm pe viata.

La sfarsitul lunii august 2008, Ovidiu Istrati, de 27 de ani,  a ajuns la Spitalul Județean de Urgența Bacau, in urma unui accident de circulatie, cu multiple traumatisme – cranio-facial, toracic, comotie cerebrala, fracturi la ambele picioare. A fost internat la Ortopedie-Traumatologie și operat a doua zi, i s-au montat o tijă și șuruburi la coapsa si genunchi și i s-a pus o atela gipsată. El a fost transferat la ATI pentru a se trata afectiunile pulmonare cauzate de traumatismul thoracic, iar apoi a fost transferat, pe 1 septembrie 2008, la Spitalul Pneumologic Iasi, unde primeste ingrijiri medicale pentru afectiunile toracice. La Iasi, tanarului i s-a descoperit infectia cu stafilococ auriu. Ovidiu Istrati a ramas cu handicap pe viata si nici acum nu s-a vindecat de infectie.

El a cheltuit  peste 25.000 de euro cu tratamente in tara si strainatate pentru ca a fost internat si intr-o clinica din Germania.
 Acum, tanarului instanta i-a dat dreptate si a obligat spitalul sa plateasca despagubiri de 521.600 euro.

Cand a aflat sentinta, conducerea unitatii medicale din Bacau a angajat un avocet, care a reusit, la Curtea de Apel, sa obtina refacerea expertizei.

Tanarul este incadrat in grad II de invaliditate, cu o pensie de 268 lei.

Lăsați un comentariu

*