Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Grav! La 8 ani cântăreşte cât un copil de 5 ani

copil subnutritUn băieţel de opt ani, ajuns la spitalul de copii din Iaşi în stare foarte gravă. La opt ani cântăreşte cât un băiat de cinci ani.

Nu se mai poate ţine pe picioare, iar medicii se simt neputincioşi. Nu e prima dată când ajunge în grija lor. Dar. cum familia e mult prea săracă şi nu îi poate oferi alimentele care l-ar pune pe picioare, băieţelul e tot mai rău. Acum va sta în spital cel puţin o lună.

Ionică priveşte sfios în jos. E timid. Parcă n-ar vrea să-l deranjeze la ora asta pe Moş Crăciun. Vorbeşte încet despre el, în timp ce se joacă cu degetele pe muşama. Cu ea, Ionică ar ieşi, măcar cu gândul, din spital. N-ar mai sta toată ziua scufundat în gânduri. În visul lui, Ionică iese pe străzi şi salvează lumea de rău. În visul lui cel mai mare, nu mai e un copil firav, cu trupul bolnav. E poliţist.

Dar visul se spulberă iar Ionică e din nou copilul de 8 ani, cu doar 17 kilograme. Şi atât de bolnav, că trebuie ţinut cel puţin o lună internat. E subnutrit, iar acasă oricum nu i-ar fi mai bine, din pricina sărăciei cumplite în care se zbate familia lui.

Acum trei zile, băieţelul a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii din Iaşi. A fost o revedere cu medicii de acolo, de altfel. Pe când avea doi ani, Ionică a fost operat de o tumoră. A prezentat o stare de nutriţie precară de la-nceput, după o intervenţie chirurgicală. A necesitat tratamente complexe – prin perfuzii nutriţionale, prin regim dietetic special. La câteva luni, băieţelul trebuie să revină la spital pentru tratament.

Venea în clinică cu aceeaşi stare generală deosebit de gravă. Regimul alimentar era dezechilibrat din punct de vedere calitativ, prin exces de legume.

Părinţii puştiului au mari probleme cu banii, de aceea nu le pot oferi, nici lui, nici celorlaţi doi fraţi, ceea ce au nevoie.

Sursa: Antena1

Lăsați un comentariu

*