Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Acţiune a poliţiştilor la Suceava şi Vaslui pentru prevenirea şi combaterea furturilor de piese de la infrastructura rutieră

feroviare-640x400Poliţiştii de la transporturi au desfăşurat o acţiune pe raza a 11 judeţe, printre care şi Suceava, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de piese de la infrastructura feroviarăÎn perioada 9 – 11 iunie a.c., poliţiştii de la transporturi din judeţele Alba, Arad, Braşov, Cluj, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Satu Mare, Suceava, Vaslui şi Vrancea, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea furturilor de piese de la infrastructura feroviară, de la materialul rulant şi de mărfuri din vagoane.

Acţiunea a urmărit creşterea siguranţei transporturilor de mărfuri pe calea ferată, identificarea societăţilor comerciale de colectare a deşeurilor metalice care nu respectă legislaţia în domeniul achiziţiilor, respectarea legalităţii în ceea ce priveşte transportul feroviar de mărfuri, inclusiv al deşeurilor metalice, identificarea şi prinderea persoanelor care comit furturi de piese componente ale infrastructurii feroviare şi materialului rulant, precum şi mărfuri din vagoane sau combustibil de la locomotive.

La acţiuni au participat zilnic, în medie, 70 de poliţişti şi 7 specialişti din cadrul companiilor de căi ferate.

În urma activităţilor, au fost constatate 8 infracţiuni şi 51 de abateri, pentru care au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 29.140 de lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării peste 280 de kg. de metal, dintre care 190 de kg. de cupru, respectiv cabluri şi piese componente de la infrastructura feroviară sau materialul rulant.

Lăsați un comentariu

*