Sâmbătă 13 August 2022, Actualizat acum 224 zile 12:00 am

 

Student al USV la Campionatul Mondial Universitar de tir cu arcul

Andrei Danila 1În perioada 2-5 iulie 2014 va avea loc la Legnica, în Polonia, Campionatul Mondial Universitar de tir cu arcul, competiție la care studentul Andrei Marius Dănilă s-a calificat în baza sistemului de selecție al Federației Române de Tir cu Arcul, Federație Națională aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României.

Multiplu campion național, Andrei Marius Dănilă este student în anul I la Facultatea de Educație Fizică și Sport în cadrul universității sucevene, membru al lotului național de seniori și practică tirul cu arcul de 9 ani.

Pasiunea studentului sucevean pentru acest sport, care necesită multă concentrare și disciplină, a cunoscut o creștere constantă de-a lungul timpului. Locul al treilea, obținut la primul concurs pentru copii la care a luat parte, l-a motivat pentru a se pregăti din ce în ce mai intens pentru a participa ulterior la alte numeroase concursuri internaționale în țări precum Germania, Polonia, Ungaria, Ucraina, Danemarca, Croația.

Printre competițiile recente la care sportivul Andrei Marius Dănilă a participat, trebuie să menționăm Campionatul Mondial de tineret, care s-a desfășurat în luna octombrie 2013, la Wuxi, în China, precum și Campionatul National de sală, din luna februarie 2014, atunci când a obținut locul I, atât la individual, cât și cu echipa.

Având în vedere faptul că participarea la o competiție de acest nivel este o realizare deosebită care contribuie la creșterea prestigiului școlii sucevene universitare de sport, conducerea USV a decis să susțină financiar o parte dintre costurile participării lui Andrei Marius Dănilă la Campionatul Mondial Universitar de Tir cu Arcul, în Polonia.

Lăsați un comentariu

*